Volledig scherm

Rennend de weg inwijden in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Hardlopend over kakelvers asfalt waar pas een dag later gemotoriseerd verkeer wordt toegelaten. Dat is de kick, die veel atleten moet verleiden tot deelname aan de eerste Rondwegloop om Oudenbosch.

"De eerste en meteen ook de laatste", maakt voorzitter Danker Smallegange van atletiekclub AVO'83 duidelijk. Het idee ontstond tijdens de A4 Run in Steenbergen, waar de Stone Mountain Runners liefst 4000 deelnemers over de toen nog maagdelijke autosnelweg lieten lopen. Aan dergelijke aantallen moet Smallegange niet denken.

"Logistiek en organisatorisch kunnen we dat niet aan. De zuidelijke rondweg is ook niet zo breed. We gaan uit van een enkele honderden. Loopt het echt storm dan stoppen we bij 1500 hardlopers en wandelaars."

Datum Rondwegloop
Over de datum van de Rondwegloop was wel enige geharrewar. De gemeente Halderberge wil samen met de provincie de Zuidelijke Omlegging Oudenbosch, zoals de zes kilometer lange weg heet, met enig feestvertoon in gebruik nemen. AVO'83 had vooral met hoofdaannemer Dura Vermeer goede contacten lopen.

"Begin vorig jaar al was de wegenbouwer enthousiast over de Rondwegloop. Er doen zelfs mensen van het bedrijf mee. Aanvankelijk kregen we te horen dat eind augustus 2016 de weg open zou gaan. De gemeente adviseerde ons later te gaan zitten. Maar wij kondden niet te lang wachten met het prikken van een datum."

Uiteindelijk rolde daar zaterdag 17 september uit. "Voor ons staat het nu vast. Met gemeente en provincie praten we begin mei over de verdere invulling van het openingsprogramma. AVO houdt zich met de sportieve kant bezig, maar als de gemeente een feesttent wil neerzetten, doen we er gerust de catering bij."

Voorinschrijven en info op: www.rondwegloop.nl

Lees meer in BN DeStem

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
124 stemmen