Volledig scherm
ANP

René Mioch deelt liefde voor de film in Oudenbosch

OUDENBOSCH – De keuze om bij het tienjarig jubileum van filmtheater Fanfare filmkenner en BN-er René Mioch uit te nodigen, bleek zondagmiddag een schot in de roos. Deze gepassioneerde filmkenner presenteerde een sfeervolle filmmiddag waarbij negen fragmenten van favoriete films niet alleen getoond, maar ook van tekst en uitleg werden voorzien.

“ Evenals bij jullie zit mijn liefde bij de film. Bij ons gaat het om de emotie.” En al bij de vertoning van een stukje van As It Is In Heaven krijgt René kippenvel.

De ruim 150 bezoekers hoorde Fanfarevoorzitter Theo Hoebink spreken over de vitaliteit van het filmtheater, het collectief van bezoekers, de gedrevenheid van het leidend drietal, de liefde voor de film en de grote bereidwillige medewerking van het Markland College. Hier is sinds kort Fanfare gehuisd in Utopia.

Antoine Tromp van het Markland wees er op dat het filmgebeuren in 1979 begon met in lokalen de leerlingen kennis te laten maken met de betere film. De afgelopen tien jaar passeerden er honderden films. Uit een oproep tot vertoning van een fragment, kwamen 23 nominaties. De organisatie koos er op haar beurt negen uit. 

”Laat nou vanuit Berlijn René Mioch melden dat hij heel graag naar hier wil komen. De man van rode lopers, festivals, acteurs en tv. We zijn heel blij met hem,’ zegt een zichtbaar blije Theo Hoebink.

Lees maandag veel meer in BN DeStem

Volledig scherm
10 jaar Filmtheater met vertonen van favoriete filmfragmenten afgelopen tien jaar en Rene Mioch als ceremoniemeester/interviewer in Oudenbosch. © Foto: Peter Braakmann - hetfotoburo
  1. Thomas Cook op rand faillissement, klanten gegijzeld in hotel: ‘2000 euro betalen om weg te kunnen’
    video

    Thomas Cook op rand faillisse­ment, klanten gegijzeld in hotel: ‘2000 euro betalen om weg te kunnen’

    De Britse reisgroep Thomas Cook houdt momenteel een ultiem crisisoverleg met de grootste aandeelhouders en schuldeisers. De opties drogen stilaan op. De reisgroep heeft veel schulden en moet dringend 226 miljoen euro weten te vinden om te overleven. Ondertussen groeit de ongerustheid bij reizigers en hoteluitbaters. De reizigers vragen zich af of ze nog wel thuis zullen komen en hoteluitbaters vrezen dat ze hun geld niet meer gaan krijgen. In een hotel in Tunesië loopt de situatie uit de hand. De hotelgasten worden er vastgezet door bewakers en gedwongen om geld op tafel te leggen, zo blijkt uit beelden op sociale media.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
16:45
AjaxAJA
away logo
home logo ADO Den HaagADO
16:45
AZAZ
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
3-3
FeyenoordFEY
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
1-1
FC UtrechtUTR
away logo

Poll

De onderwijsbonden kunnen niet blijven zeuren, ze moeten Ruttes voorstel accepteren

De onderwijsbonden kunnen niet blijven zeuren, ze moeten Ruttes voorstel accepteren

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
1391 stemmen