Volledig scherm
De Moerdijkbrug van bovenaf. © Siebe Swart

Reizigersvereniging Rover boos over gesloten Moerdijkbrug

'De Moerdijkbrug is een probleemgeval aan het worden, waar Prorail geen greep op krijgt.' Dat schrijft reizigersvereniging Rover aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Prorail en de Tweede Kamer. Rover eist een plan van verbetering.

Treinreizigers ondervinden vandaag grote hinder van de problemen met de spoorbrug. Na de spits tot 21.00 uur vanavond moeten ze het traject Dordrecht - Lage Zwaluwe met de bus afleggen. "Het is niet bepaald de eerste keer dit jaar dat het treinverkeer over de Moerdijkbrug is gestremd," aldus een zwaar geïrriteerde Rover. "Op 13, 14 en 15 april was er geen treinverkeer over de brug door herstelwerk na geconstateerde haarscheurtjes in rail.Op 4 juli was er minder treinverkeer mogelijk door een defecte spoorstaaf. En op 18 juli was er sterk verminderd treinverkeer wegens een spoorstaafbreuk." 

Doormodderen
Door ditzelfde probleem ligt nu het treinverkeer vandaag en morgen deels plat. "Het lijkt er sterk op dat de situatie met de spoorstaven op de Moerdijkbrug ook na de driedaagse reparatie van april nog niet onder controle is en dat we blijven doormodderen van incident naar incident," schrijft Rover-voorzitter Arriën Kruyt aan de Tweede kamer, het ministerie en Prorail.

Goederentreinen
De reizigersvereniging noemt het 'onaanvaardbaar' dat de spoorbrug uitgerekend vandaag wordt afgesloten. "Het huidige onderhoud had ook in de nacht uitgevoerd kunnen worden, maar dat was niet mogelijk omdat goederentreinen niet konden omrijden wegens werkzaamheden op andere routes", aldus Kruyt. Dagelijks maken 75.000 reizigers gebruik van de treinroute. Prorail betreurt de overlast. Volgens de organisatie zijn er alternatieve reisroutes en worden bussen ingezet.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen