Volledig scherm
Arjan Kastelein van het ROC West-Brabant en wethouder Miriam Haagh ondertekenen de stukken. © Boyd Smith

Regio West-Brabant: aanpak vroegtijdig schoolverlaten

BREDA - Extra investeren in doorstroming van onderwijs naar onderwijs en van onderwijs naar werk. En een ombudsman of -vrouw voor jongeren die de studie niet kunnen financieren. 

Met deze maatregelen willen de achttien gemeenten in West-Brabant en het onderwijsveld het voortijdig schoolverlaten tackelen. De regio vraagt de Rijksoverheid over de periode 2017-2020 jaarlijks een bedrag van 1,5 miljoen euro aan subsidie, onder de noemer ‘Iedereen op z’n plek in West-Brabant’.

Uitvallers
Maandagmorgen werd het convenant ondertekend door wethouder Miriam Haagh van Breda (PvdA, onderwijs) en Arjan Kastelein (ROC West-Brabant) namens het onderwijs. Landelijk is het doel gesteld om in 2020 het aantal uitvallers met 5.000 te verlagen tot maximaal 20.000 per jaar.

Soepeler
Ongediplomeerde thuiszitters (oud voortijdig schoolverlaters) tussen 18 en 23 jaar krijgen vanaf nu een persoonlijk traject aangeboden om met professionele begeleiding naar het onderwijs te krijgen en alsnog een startkwalitficatie te halen. Gemeenten en onderwijs nemen maatregelen om de overgang van voortgezet naar middelbaar onderwijs nog soepeler laten verlopen.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
383 stemmen