Volledig scherm
Foto Skydive ENPC

Recordpoging tandem-parachutespringen met 160 springers verplaatst naar Oudenbosch

OUD GASTEL/ OUDENBOSCH - De recordpoging tandem-parachutespringen verhuist van het weiland naast Gastel Sfeer naar de Oudenbossche Galgestraat. Verscherpte regelgeving is de oorzaak.

De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft dit slechte nieuws aan Ronnie Lazaroms en Skydive ENPC medegedeeld. De baas van café Gastel Sfeer en ENPC doen komende zondag een poging het nationale record van aantal tandem-parachutesprongen op één plek en één dag te verbeteren. Daarvoor hebben ze 160 springers nodig, dat aantal aanmeldingen is binnen.

Maar LVNL kwam gisteren met de bevestiging dat het niet door kon gaan, nadat Lazaroms en Skydive ENPC eerder al hoorden dat de regels aangepast zijn. "Die zijn aangescherpt en er is strengere controle", vertelt Raoul Rossou, lid van de organisatie van het event dat Sfeervliegen heet. "Voorgaande jaren mochten wij bij wijze van uitzondering nog naast het Gastel Sfeer landen, nu kon de LVNL geen uitzondering meer maken."

Het probleem is dat het luchtruim boven Gastel Sfeer gereserveerd is voor de commerciële luchtvaart. Kleinere luchtvaart - zoals vliegtuigen van parachutespringers - mag niet hoger dan een kleine twee kilometer komen. Dat is te laag voor een goede tandem-parachutesprong.

De organisatie heeft al wel een nieuwe locatie op het oog: de Galgestraat in Oudenbosch. "Dat is een vast dropzone van ons, daar springen we regelmatig", meldt Rossou. "De eigenaar van dat weiland is in principe akkoord, maar we gaan nog in gesprek over de details."

Lees donderdag meer in BN DeStem.

Volledig scherm
De nieuwe locatie.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
778 stemmen