Volledig scherm
Notaris Aart-Jan Schot stelt vast dat de slinger ruim 23 kilometer lang is. foto Marcelle Davidse

Record in Tholen: langste papieren slinger ooit

THOLEN - Wie had gedacht dat het maken van een slinger Tholen zou verbroederen? Honderden inwoners, van jong tot oud en van ongelovig tot reformatorisch, hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om de langste papieren slinger ooit in ons land te maken. Met succes.

Een luid gejuich klonk op vanaf het schoolplein van het voormalige Westerpoort toen notaris Aart-Jan Schot vrijdagochtend de lengte bekend maakte: 23 kilometer en 650 meter. Daarmee is het oude record verpulverd. In een kindcentrum in Meerlo maakten ze een paar jaar geleden een slinger van ruim 13 kilometer.

Leerlingen van alle vijf de basisscholen in Tholen hebben meegedaan, net als de bewoners van zorgcentrum Ten Anker, cliënten van Sjaloom en De Vlinderbloem, leerlingen van het Calvijn College en enkele inburgeraars. "Het was een hele bijzondere samenwerking", stelde burgemeester Ger van de Velde gisteren vast. "De stichting Tholen 650 jaar wilde een feestjaar opzetten met voor ieder wat wils. Nou, dat is met deze recordpoging bij uitstek gelukt."

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
687 stemmen