Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Rechtszaak om brand woonboulevard Breda uitgesteld

De rechtszaak die de afgebrande meubelzaak BankstelXL op de Bredase woonboulevard tegen verzekeraar Nationale Nederlanden had aangespannen, is minimaal vier weken uitgesteld. Het geding zou donderdag dienen bij de rechtbank in Den Haag.

Maar op verzoek van de verzekeraar wordt de kwestie pas in november behandeld. De verzekeraar zegt nog een maand nodig te hebben om haar onderzoek naar de oorzaak van de brand af te kunnen ronden.

Bij de miljoenenbrand in juni op de woonboulevard in Breda werden vijf meubelzaken totaal verwoest. Al snel daarna werd uit politieonderzoek duidelijk dat de brand was aangestoken. Ook Nationale Nederlanden waar BankstelXL een brandverzekering had, stelde een onderzoek in. Omdat dit onderzoek nog altijd niet is afgerond weigerde de verzekeraar een voorschot op de geleden schade aan BankstelXL uit te keren.

De eigenaar van de winkel, de Tilburgse ondernemer Joost van Dijk, stapte daarop naar de rechter. Van Dijk heeft nog een schuldbij tientallen klanten die hij voor de brand forse aanbetalingen liet doen voor de door hen gekochte meubels. De meubels werden nooit geleverd en ook de aanbetaling kregen ze niet terug. Van Dijk liet dinsdag weten de uitgestelde rechtszaak met 'alle vertrouwen' tegemoet te zien.

Het onderzoek van de politie naar de brand loopt ook nog steeds. Over de stand van zaken wil een woordvoerder niets kwijt. "We zijn er nog altijd druk mee doende. Het oplossen van dergelijke brandzaken is vaak toch een zaak van lange adem."

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
82'
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
79'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
36'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
702 stemmen