Volledig scherm
No Surrender-voorman Brian Dalfour was een van de slachtoffers van de moord. Hij werd dood gevonden in een recreatiewoning in Hooge Zwaluwe. © anp

Rechtszaak dubbele moord Hooge Zwaluwe: Kenneth O. stapte eruit voor moorden Hooge Zwaluwe

ROTTERDAM – Bredanaar Kenneth O. stapte uit de groep die bezig was met het beramen van de ripdeal die uiteindelijk leidde tot de geruchtmakende dubbele moord in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe op 14 oktober vorig jaar.

Kenneth is de neef van verdachte Roy O. Roy was wel in het vakantiehuisje aanwezig tijdens de fatale schietpartij, waarbij No Surrender-topman Brian Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak om het leven kwamen. Kenneth O. is opgepakt in verband met drugshandel.

Officier van justitie Paul Emmen zei gisteren in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam wel dat hij ‘geen enkele aanwijzing heeft dat Kenneth bij de moorden betrokken was.’

Kenneth is wel betrokken geweest bij het voorbereiden van de zogenaamde drugsdeal met de groep Belgen, zo heeft hij bij de politie verklaard. Op 21 september vorig jaar werd er al gesproken over het project.

Op verschillende data erna zijn er afspraken geweest tussen de verschillende Nederlandse betrokkenen. Dat gebeurde in Hoeven en in Almere.

Begin oktober stopte Kenneth de samenwerking. Naar eigen zeggen, omdat de mensen waarmee hij omging ‘gevaarlijke mensen’ waren.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

De neef van de Bredase Roy O. zegt doodsbang te zijn voor de Belgische criminelen.

Tijdens de fatale ripdeal zouden veel meer Nederlanders aanwezig zijn geweest dan eerder bekend. Zij zijn nog niet in beeld. Een van hen zou in Spanje zitten.

In september vindt een reconstructie plaats van de gebeurtenissen in het vakantiehuisje.

Onze rechtbankverslaggever is aanwezig in de rechtszaal. Volg hier zijn verslag via Twitter:

Volledig scherm
De extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. © Pieter van Klinken

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
102 stemmen