Volledig scherm
Klaas Otto © anp

Rechterhand Klaas Otto vrijgelaten, nog steeds verdacht van mishandeling en afpersing

BREDA – De rechtbank in Breda heeft besloten het voorarrest van Janus de V. uit Bergen op Zoom op te heffen. De V. zou samen met No Surrender-oprichter Klaas Otto mensen hebben afgeperst, bedreigd en mishandeld. 

De V. gold als de rechterhand van Otto. De man komt vrijdag vrij onder de voorwaarde dat hij op geen enkele manier contact opneemt met zijn medeverdachte, ook niet via diens familie met wie hij op hetzelfde Bergse woonwagenkamp woont. Verder moet hij zich verplicht melden bij de reclassering. 

Klaas Otto zit voor dezelfde feiten nog wel vast. Hij wordt echter van nog meer misdrijven verdacht, waaronder brandstichting, witwassen en fraude. Hij hoort volgende week of hij nog langer in de bajes moet blijven.

De geweldsmisdrijven waarvoor De V. zich moet verantwoorden speelden tussen september 2014 en februari 2015. Volgens de rechtbank in Breda is het recht om je proces in vrijheid af te wachten een groot goed en daarom werd De V. vrijgelaten, zoals ook zijn advocaat Robert van ’t Land had gevraagd. 

Op 16 december moet De V. weer voorkomen. Dat zal het eerste moment zijn dat hij weer wel contact mag hebben met Otto, want dan moeten de twee allebei voor de rechter verschijnen.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
535 stemmen