Volledig scherm
Schietpartij bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. © FPMB Erik Haverhals

Rechter duldt geen oponthoud in zaak Linda van der Giesen uit Zevenbergen

BREDA/ZEVENBERGEN – De rechter wil vooralsnog gewoon op 13 september beginnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de 38-jarige J.F., de man die op 10 augustus 2015 verpleegkundige Linda van der Giesen doodschoot op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk.

In een tussentijdse zitting vroeg advocaat Jan-Hein Kuijpers donderdag de rechtbank om 13 september een regiezitting te plannen in plaats van de inhoudelijke behandeling. De raadsman wil die zitting gebruiken voor een verzoek om extra psychisch onderzoek.

Het nog op te leveren rapport van het Pieter Baan Centrum zou op basis van een onvolledig dossier zijn gemaakt. Volgens Kuijpers moet dat kritisch tegen het licht worden gehouden. Het rapport is echter nog niet afgerond. Het is ook niet duidelijk wanneer het wordt opgeleverd. Door deze onduidelijkheid en de vakantieperiode komt de inhoudelijke behandeling te snel, aldus Kuijpers.

De rechter ging hier niet in mee. Mocht er na oplevering van het rapport te weinig tijd zijn voor een contra-expertise, dan overweegt de rechter alsnog een regiezitting. Als de inhoudelijke behandeling niet in september begint, zal het inhoudelijke proces op z’n vroegst in januari starten.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
848 stemmen