Volledig scherm
Martino Kerremans en Jan Koevoets zijn zestig jaar geleden door een babywissel in het oude St.-Ignatiusziekenhuis in Breda bij de verkeerde ouders terechtgekomen. © AD/Ron Magielse/Het Fotoburo.

Rechter buigt zich over schadeclaim na babywissel Amphia ziekenhuis

BREDA - Het Bredase Amphia ziekenhuis en Jan Koevoets uit Sint Willebrord treffen elkaar woensdag bij de rechtbank in Breda. 

Koevoets, die eind 2013 te horen kreeg dat hij bij zijn geboorte in 1953 in het Ignatius Ziekenhuis in Breda, voorloper van het Amphia, werd verwisseld met een andere baby, eist een schadevergoeding van het Amphia voor de psychische schade die hij sindsdien zegt te hebben geleden.

"Sinds duidelijk is geworden wat er in 1953 is gebeurd, staat mijn leven op zijn kop. Het heeft me absoluut geen goed gedaan en blijft me achtervolgen'', zegt de 63-jarige dorpskapper die zich nog altijd vernederd voelt door de houding van het Amphia.

"Ze hebben niet eens het fatsoen gehad hun excuus te maken", legt Koevoets uit. "Zeiden dat het verjaard was en boden me een weekendje weg aan ter waarde van 500 euro. Nogmaals, het gaat me echt niet om het geld. Ik wil gewoon gerechtigheid.''

De advocaat van Koevoets deed het Amphia eerder het aanbod een schikking te treffen ter waarde van 30.000 euro. Maar dat werd afgewezen. Het ziekenhuis zegt geen geld uit de gezondheidszorg als schadevergoeding te willen uitkeren.

Martino Kerremans, de Bredanaar met wie Jan Koevoets in februari 1953 werd verwisseld, heeft zich altijd gedistantieerd van de ingediende schadeclaim.

Lees meer in BN DeStem van woensdag 25 mei 

Lees hier meer artikelen over de babywissel. 

Poll

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
1140 stemmen