Volledig scherm
Het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe waar de dubbele moord plaatvond © anp

Rechtbank besluit volgende week over verdachten moord Hooge Zwaluwe

ROTTERDAM – De rechtbank in Breda besluit pas volgende week donderdag of verdachten van de dubbele moord in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe, op 14 oktober vorig jaar, hun proces in vrijheid mogen afwachten.

In de extra beveiligde rechtszaal van de rechtbank in Rotterdam moesten zes verdachten voorkomen. Hun advocaten vroegen de rechtbank hun cliënten vrij te laten. Officier van justitie Paul Emmen wil dat niet. Hij vindt de verdenkingen te zwaar om ze al vrij te laten.

Alleen de vrijlating van Roy O., die 14 oktober gewond werd aangetroffen in de Merodelaan in Breda, is wellicht aanstaande, omdat hij niet wordt verdacht van moord, maar alleen vanwege een poging tot diefstal met geweld. Emmen ziet voor zijn vrijlating nog wel wat juridische haken en ogen en wil dat ook hij vast blijft.

In het huisje zou een groep Nederlanders een groep Belgen hebben willen bestelen van het geld waarmee ze cocaïne wilden kopen. Mogelijk hadden de Belgen ook helemaal geen geld bij zich, waarna de schietpartij ontstond, waardoor onder anderen No Surrender-voorman Brian Dalfour omkwam.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
780 stemmen