Volledig scherm

Recherche doet inval in loods vader van Klaas Otto in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De recherche heeft dinsdagmorgen een inval gedaan in de bedrijfsloods van de vader van Klaas Otto in Bergen op Zoom. Politiemensen met speurhonden, rechercheurs en andere forensisch deskundigen waren tegen het middaguur volop bezig om het gebouw en het terrein van de oudijzerhandel uit te kammen. Daarmee lijkt het lopende strafonderzoek tegen Klaas Otto steeds grotere vormen aan te nemen.

Bij de politieactie is dinsdag een dochter van de loodseigenaar aangehouden ‘voor het beledigen van een ambtenaar in functie’, bevestigt politiewoordvoerder Henk Snepvangers. Hij wil verder geen enkele toelichting geven op de actie.

Strafzaak
Het heeft er alle schijn van dat de inval is gerelateerd aan de lopende strafzaak tegen Klaas Otto, oud-generaal van motorclub No Surrender. Zijn vader is als eigenaar van de loods althans niet aangehouden als verdachte. "Dat zal ook niet gebeuren”, verwacht Nancy, de boze echtgenote van Klaas Otto. "Die man is 73 jaar oud. Hij heeft een blanco strafblad, nog nooit een bekeuring gehad zelfs. Wat zoeken ze bij hem?”

Het is niet duidelijk of sprake is van een nieuw strafonderzoek, naast de al lopende dossiers tegen Otto wegens witwassen, bedreiging, afpersing en brandstichting. De recherche kan ook op zoek zijn naar (verstopt) bewijs in de lopende zaken. Daarbij valt te denken aan geld, wapens of drugs. Advocaat Louis de Leon zegt geen idee te hebben waarom de politie de inval heeft gedaan.

Familie
Familieleden en bekenden staan bij het gesloten hek om de politieactie te volgen. Ze zeggen het optreden van het Openbaar Ministerie en de politie helemaal beu te zijn. "Elke keer krijgt Klaas overal de schuld van. Ze hebben zich in hem vastgebeten. Maar ze vinden geen bewijs, dus blijven ze maar zoeken. Nu bij zijn oude vader. Dan is het toch niet gek dat zijn dochter ’s morgens emotioneel wordt tegen de politie”, foetert echtgenote Nancy.

Hooi
Vader Leo Otto volgt de handelingen van de politie schouderophalend. "Ik snap het niet. Kijk nou”, wijst hij naar een snuffelende politiehond, "ze zoeken in hooi dat we gisteren hebben laten brengen. Wat denken ze daar nou te vinden?”

Volledig scherm
Klaas Otto, de baas van No Surrender. © ANP
  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
691 stemmen