Volledig scherm
De Grote Kerk in Breda. © Ramon Mangold/het fotoburo

Reacties gevraagd: wat is ‘Het verhaal van Breda?

BREDA - ‘Breda stad met karakter’, dat was lange tijd de slogan waarmee Breda zich profileerde. Maar wat is dat karakter dan? Breda heeft een Bourgondische uitstraling, een historisch centrum, maar is ook een logistiek knooppunt, een studentenstad en nog veel meer. Het college van B&W wil dit jaar helder krijgen hoe de stad zich moet profileren en zich onderscheiden. Dat wordt opgetekend in ‘Het Verhaal van Breda’.

Momenteel doet de gemeente onderzoek naar de identiteit van de stad. Daarna starten sessies om het imago vast te stellen en ontwikkelingen te bepalen. Op basis daarvan kiest het college waarop de stad zich kan ontwikkelen en onderscheiden. Eind 2016 moet daar dan Het Verhaal van Breda uitrollen.

BN DeStem wil de discussie over de identiteit de komende tijd voeden met interviews en thematische artikelen. Wij willen óók graag horen wat onze lezers vinden van de kwestie. Waar moet Breda zich volgens u mee profileren? Laat het ons (beknopt) weten en mogelijk gebruiken we uw bijdrage voor een artikel dat eind deze week verschijnt.

Reacties graag naar: redactie.stad@bndestem.nl

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
515 stemmen