Volledig scherm
Luchtfoto Markt, met het Oude Raadhuis en de St.Jan. Archieffoto: Ramon Mangold

Reacties Binnenstaddebat Roosendaal: Shuttlebusjes, meer woningen en verandering winkeltijden

ROOSENDAAL - De discussie rondom de binnenstad van Roosendaal maakt veel los. De stad kampt al jaren met relatief veel lege etalages en stadsbestuurders en ondernemers doen er van alles aan om dat terug te dringen.

Dinsdag 11 oktober is het Binnenstaddebat waar beleidsmakers en ondernemers met elkaar in debat gaan over de toekomst van de stadscentra van Bergen op Zoom en Roosendaal. In de aanloop naar het debat hebben we ook om uw reactie gevraagd.

Een kleine greep uit de ruim 60 reacties:

Het overdekte winkelcentrum de Roselaar en outletcentrum Rosada lopen wel goed. Volgens Petra zou de binnenstad daarvan kunnen profiteren door de parkeertarieven laag te houden en vervoer te regelen tussen de verschillende plekken. "Een super mooi treintje of iets bijzonders laten rijden tussen Rosada en het winkelcentrum voor een euro per persoon bijvoorbeeld."

Baziel denkt dat het hoog tijd is om te torren aan de huidige winkeltijden. "De koop momenten zijn aan het veranderen en winkels spelen daar niet op in. Schaf de koopavond af en zorg dat winkels op zaterdag tot 20:00 uur open zijn. Zo ga je het verblijf moment veranderen en pikt de horeca ook een graantje mee." 

De aangekondigde zondagopenstelling zou heeft een goede kick-off nodig als het aan Marco ligt: "Alle winkeliers en horeca zouden een periode moeten committen en open zijn. Zorg dan met publiekstrekkers (optredens bekende artiesten?), promotie hiervan bij Rosada en GRATIS shuttlebussen naar het centrum voor voldoende aanloop."

Ook wordt er geopperd om te lang leegstaande panden om te bouwen naar woningen. Maar, zegt Greet: "Geen oneerlijke concurrentie met gratis of lage huren a.u.b."

Al vreest Roosendalertje dat er weinig aan te doen. Volgens hem is het concept 'winkelen' aan het uitsterven. "Ik kom regelmatig in de stad, maar alleen voor de droge en natte horeca. Eerlijk gezegd kan ik ook niet aangeven waarom ik niet meer fysiek winkel, het ligt bij mij niet aan de portemonnaie. Zoals met meer zaken wellicht het einde van een tijdperk?" 

Binnenstaddebat

Iedereen is van harte welkom om het stadsdebat bij bij te wonen bij Parrotia in Roosendaal (Markt 54). Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang debat 20.00 uur.  

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
345 stemmen