Volledig scherm

Re-integreren bij voetbalclub RKVV

ROOSENDAAL - Een voetbalclub die een reïntegratiebedrijf als hoofdsponsor binnenhaalt en daarmee tegelijkertijd een proef start om mensen die nauwelijks uitzicht hebben op een baan toch zinvol bij de club in te zetten.

RKVV, de grootste voetbalvereniging in Roosendaal (1400 leden), is erin geslaagd om zo'n verbintenis te sluiten met het in Roosendaal gevestigde reintegratiebedrijf INNOVIUM. Club, hoofdsponsor én de gemeente Roosendaal zijn enthousiast. "Een win-winsituatie voor alle betrokkenen", vindt RKVV-voorzitter Peter Muller. "Onze vereniging is voor drie jaar verzekerd van belangrijke inkomsten, maar we kunnen tegelijkertijd bouwen aan een club die zich echt maatschappelijk profileert. Zeg maar een 'Vereniging van de Toekomst' die Roosendaal meer biedt dan een honk waar gevoetbald wordt."

Directeur Henk Guise van het landelijk actieve INNOVIUM was al bij RKVV betrokken als trainer, vrijwilliger en begeleider. "Op een gegeven moment kwam al pratende alles bij elkaar. Ik zie voor INNOVIUM genoeg mogelijkheden om mensen bij RKVV weer een zinvolle dagbesteding te geven. Als reintegratiebedrijf zorgen wij ook voor de begeleiding van deze nieuwe vrijwilligers", aldus Guise.

Lees meer in BN DeStem van donderdag 23 juni 

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen