Volledig scherm
Kartcentrum lot66 werkt aan een kruising tussen kart en computergame. Cas van Weegberg demonstreert de kart. Links manager Dave Richards, rechts eigenaar Alex Sanders. foto ron magielse/pix4profs

Racen tegen jezelf in nieuwe Kartsimulator in Breda

BREDA - Karten tegen jezelf? Dat kan vanaf januari bij Lot66 in Breda. Het kartcentrum wil echte kartritten combineren met een online computerspel. In een simulator kun je na afloop van een rondje je eigen rit ophalen en in de simulator je tijd verbeteren. Bovendien kun je live meestrijden in een race die op dat moment plaatsvindt op de kartbaan. Maar voor het zover is, moet er nog wel 150.000 euro in het laatje komen. Dat moet gebeuren middels crowdfunding.

„We zochten een heel nieuw element bij het karten en denken dit hiermee te kunnen bieden”, vertelt ondernemer Alex Sanders. „Een kartrace kun je al tot in de kleinste details analyseren. Maar wat kun je nog meer met die gegevens? Wij bedachten de game i-Karter”, legt operationeel manager Dave Richards uit. In de kantine komen vier racesimulatoren te staan. Maar mensen kunnen ook thuis spelen op hun eigen apparaten. „Zo kun je vooraf het circuit al verkennen en kun je naderhand thuis blijven racen op het circuit.” Maar eerst wordt er uitgebreid getest aan de hand van het circuit van Lot66.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
328 stemmen