Volledig scherm
ANP

Rabobank sluit kantoor in Halsteren

HALSTEREN - Op 1 juli 2017 gaat het kantoor van de Rabobank aan de Dorpsstraat in Halsteren dicht. Dat besluit heeft de bank genomen omdat steeds minder klanten het kantoor bezoeken. Aan de buitenkant van het gebouw blijf de pinautomaat aanwezig, net als de sealbag-automaat voor het storten van geld door ondernemers.

Het besluit is toegelicht aan de ondernemersvereniging, winkeliersvereniging, de dorpsraad en de KBO. „Overal voelden we begrip voor deze stap”, zegt directeur Particulieren Richard van Diest van Rabobank Zuidwest-Brabant.
Het afnemende bezoek aan bankkantoren is niet alleen in Halsteren voelbaar.

In Steenbergen blijft de bank wel zitten, maar wordt er flink verbouwd omdat met name de hal te groot is. Naar verwachting wordt daar eind volgend jaar mee gestart. „Het wordt kleiner, terwijl alle service en advies blijven”, zegt directievoorzitter Ed Vreman.

Eerder werd bekend dat in Hoogerheide het bankgebouw wordt verkocht en er een kleiner pand wordt betrokken in het dorp, ook daar blijft de dienstverlening op peil. De verkoop van het kantoor is nog niet rond. „We zijn in gesprek met geïnteresseerden”, zegt Vreman.

Aan de overige twee kantoren in Roosendaal en Bergen op Zoom verandert niets, ook al is daar de klandizie ook flink afgenomen.

Rabobank Zuidwest-Brabant ontstond op 1 juli 2015 uit een fusie van Rabobank Het Markiezaat in Bergen op Zoom en Rabobank Roosendaal-Woensdrecht. „Toen hebben we gezegd dat we niet meteen veranderingen zouden doorvoeren aan de kantoren, dat hebben we naar 2016 doorgeschoven.

Nu we de steeds verder veranderende klantvraag zien, moeten we ingrijpen”, zegt Vreman. „Mensen kunnen niet alleen 24 uur per dag hun betalingen doen, maar ook andere service ontvangen waarvoor ze eerder naar het kantoor kwamen."

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen