Volledig scherm
© Thinkstock

Raadsvergaderingen Woensdrecht straks thuis op tv te volgen

HOOGERHEIDE - De Woensdrechtse raadsvergaderingen zijn vanaf eind 2016 in woord en beeld ook op afstand live te volgen. Vanaf dat moment worden de vergaderingen opgenomen en gestreamd.

De aanschaf van een nieuwe audiovisuele installatie om dat mogelijk te maken stond donderdagavond op de agenda van de opinieraadsvergadering Bestuur. De installatie kost 107.750 euro. AKT- raadslid John Mathijssen riep zijn mederaadsleden en het college op om dan wel op een veel transparantere manier te gaan vergaderen. "Weg met de schriftelijke vragen en antwoorden, anders snapt de kijker thuis er helemaal niets van."

De vergadering is straks ook te volgen op een groot scherm in mfc Kloosterhof in Hoogerheide.

Niet warm
Bij het CDA lopen ze nog niet warm voor het in beeld brengen van de vergaderingen. "Is er bij de burger wel behoefte om naar een raadsvergadering te kijken?", vroeg raadslid Luc de Vos zich af. "Ik ben nog niemand tegengekomen die de behoefte heeft om thuis raadsvergaderingen te volgen." Adriaansen betreurde het dat het CDA de uitzendingen niet ziet zitten. "Onze audio-installatie is aan vervanging toe; laten we dat dan gelijk goed doen."

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
526 stemmen