Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Raadsman op vakantie: proces gewapende overval Klein-Zundert verdaagd

BREDA / KLEIN-ZUNDERT - De rechtbank stak het misprijzen niet onder stoelen of banken. Maar kon gisteren niet anders dan de strafzaak tegen een verdachte van de gewapende overval op landbouwmechanisatiebedrijf De Bruijn op 25 maart in Klein-Zundert aanhouden.

Reden: de eigen advocaat van verdachte Youssef el F. is op vakantie. Die beslissing leidde uiteraard tot ontzetting bij de aanwezige slachtoffers: eigenaar Kees Zagers en zijn vrouw, alsmede medewerker Jochems. ,,We zijn nu voor de tweede keer naar een zitting gekomen en opnieuw wordt het proces doorgeschoven. En dan om zo'n reden. Dat is een enorme teleurstelling."

De eigen advocaat van de verdachte, Tom van Assendelft de Coningh, had vanwege visumperikelen zijn vakantie naar Kazachstan verzet. Daarom stuurde hij een kantoorgenoot die echter amper iets van de zaak wist. De officier van justitie wilde van geen uitstel weten, gezien de ernst van het delict. De rechtbank zag zich echter gedwongen de zaak aan te houden, vanwege de belangen van de verdachte. Maar hekelde wel op vernietigende toon de handelwijze van de advocaat.

De datum van de zitting was namelijk al op 16 juni bekend en een eerder verzoek tot uitstel van de raadsman was erg vaag.

,,Dit is met name buitengewoon pijnlijk voor de benadeelde partijen. Ik begrijp dat dit wat met u doet. Maar wij zien ons ter zitting voor een voldongen feit geplaatst", verwoordde de voorzitter van de rechtbank.

Vier mannen met bivakmutsen drongen op 25 maart van dit jaar omstreeks 9.15 uur het bedrijf aan de Klein Zundertseweg binnen. Daarbij werden de eigenaar en aanwezige medewerkers met een vuurwapen bedreigd, naar later bleek een alarmpistool.

De eigenaar werd meermaals met kracht in het gezicht geslagen en raakte gewond. De overval werd een fiasco door het gedurfde optreden van de aanwezigen in het bedrijf. Een van de vier daders werd door personeel , in samenwerking met een klant, overmeesterd en vastgebonden met tie- wraps. Dat is de 30-jarige Youssef el F. uit Waalwijk die gisteren in het beklaagdenbankje stond.

De drie andere verdachten konden ontsnappen. Zij zijn voortvluchtig. Hun vluchtauto, een BMW met gestolen Duitse kentekenplaten, werd uitgebrand aangetroffen op de Berkenlaan in Zundert. Het proces wordt nu op 28 november hervat.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
118 stemmen