Volledig scherm
ANP

Raadslid Lambregts van Lijst Harry Bakker vervolgd voor mishandeling

MADE/ZEVENBERGSCHEN HOEK - Raadslid Ad Lambregts (47) van de Lijst Harry Bakker wordt vervolgd voor mishandeling van drie personen tijdens het tentfeest Sensation Waailand in Made. De zaak tegen zijn 19-jarige zoon, met wie hij zich op die avond misdroeg, is geseponeerd.

Lambregts is 47 jaar en woont in Zevenbergschen Hoek. Hij moet in augustus verschijnen voor de politierechter. Hij moet zich verantwoorden voor mishandeling van een garderobemedewerkster en twee beveiligers na afloop van het tentfeest in de nacht van 21 op 22 november.

Lambregts moest naar zijn zin te lang op zijn jas wachten. Hij sprong op de tafels en begon te schreeuwen. Toen de medewerkster vroeg of hij rustig aan wilde doen, dook hij op de vrouw en gaf haar een klap op de neus. Even later sprong zijn zoon wild over de balie. Het agressieve tweetal werd overmeesterd door twee beveiligers; ook zij deden aangifte van mishandeling.

In afwachting van eventuele vervolging is Lambregts door het fractiebestuur van zijn partij in de luwte gezet. Sinds november is hij niet meer in de gemeenteraad verschenen.

Lambregts is als enige verdachte overgebleven, nadat over en weer aangiften zijn gedaan. Dat is volgens woordvoerster Elke Kool van het openbaar ministerie de reden dat het vooronderzoek zo lang heeft geduurd.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
146 stemmen