Volledig scherm
Foto archief

Raad Woensdrecht wil hardere actie tegen plan aanrijtijden ambulance

HOOGERHEIDE - De Woensdrechtse gemeenteraad is verbolgen over het plan van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) om het percentage ambulances dat te laat mag komen, op te schroeven.

De raad wil actie van verantwoordelijk wethouder Jeffrey van Agtmaal; hij moet er bij de dienst op aandringen om het maximaal toegestane overschrijdingspercentage juist verder naar beneden te brengen.

De RAV wil per 2017 het toegestane percentage ziekenwagens dat niet binnen een kwartier ter plaatse is oprekken naar 6 procent. Nu is dat nog 5,5 procent. Van Agtmaal gaf eerder al aan dit besluit met een bezwaarschrift terug te willen draaien. Dit is volgens hem geen oplossing voor het aanrijtijdenprobleem in de Zuidwesthoek. De gemeenteraad gaat nog een stap verder. Die wil dat de Woensdrecht de druk op de RAV opvoert en pleit zelfs voor een verlaging naar 5 procent.

Dat plan komt uit de koker van AKT, die vindt dat de ambulancedienst zich aan de beleid van de minister moet houden. Raadslid John Mathijssen: "Daarin staat dat slechts 5 procent van de ambulances te laat mag zijn. Daar heeft de RAV zich ook in Woensdrecht aan te houden."

Lees donderdag meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen