Volledig scherm
Het Glattterrein ligt er erbarmelijk bij. Toch kan de gemeente niet handhaven. foto Edmund Messerschmidt/archief BN DeStem

Raad Woensdrecht ergert zich aan verwaarloosde plekken

HOOGERHEIDE - 'Pak de verwaarloosde plekken in de gemeente aan.' Die boodschap klonk vorige week luid en duidelijk tijdens de Woensdrechtse gemeenteraadsvergadering.

De drie coalitiepartijen, CDA, ABZ en VVD dienden hiervoor een motie in die ook de handen op elkaar kreeg van de oppositiepartijen AKT, PvdA en D66.

CDA-fractieleider Ad Pijnen zegt dat er in de gemeente tal van lelijke plekken zijn die bij de burgers al jaren een doorn in het oog zijn. Hij doelt onder meer op de bouwval op het Glatterrein in Putte en de oude melkfabriek naast de molen in Huijbergen. Ook de aanblik van autosloperij Dubois in Ossendrecht is rommelig. Daar werd een jaar of zeven geleden een zandwal verwijderd. "Voorbijgangers kijken nu op sloopauto's terwijl al jaren wordt beloofd dat daar nieuw groen wordt aangebracht", geeft Pijnen als voorbeeld.

In Hoogerheide staan een aantal winkelpanden leeg die aan het verpauperen zijn. "En zo zijn er nog wel meer van die plekken in onze gemeente", zegt Pijnen. De gemeenteraad vindt de toeristische en recreatieve aspiraties van de gemeente niet te rijmen met al die plekken die de uitstraling van Woensdrecht naar benden halen.

Spreek de eigenaren van deze plekken en gebouwen aan om de boel te fatsoeneren, zo luidt de boodschap aan het Woensdrechtse college van burgemeester en wethouders.

Ook de Woensdrechtse dorpsplatforms doen al jaren hun beklag over de lelijke plekken in de gemeente. De raad wil daarom dat de gemeente in samenwerking met de dorpsplatforms de verwaarloosde plekken in de gemeente gaat inventariseren en een plan van aanpak gaat maken. "En als aanspreken niet helpt moet er gehandhaafd worden", vindt Pijnen.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
47'
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1016 stemmen