Volledig scherm
Archieffoto BN DeStem

Raad van State: parkeren Fort Lunette geen knelpunt meer

GEERTRUIDENBERG - Volgens de Raad van State heeft de gemeente Geertruidenberg aangetoond dat er rond Fort Lunette voldoende parkeerplaatsen zijn voor bezoekers. Dit blijkt uit een voorlopige uitspraak die donderdag bekend werd.

Daarmee wijst de Raad van State de bezwaren van bewoners van een appartementencomplex in de buurt van het Fort af.

Vorig jaar vond de Raad van State hun klachten over het gebrek aan parkeerplaatsen nog gegrond. Bewoners vreesden voor parkeeroverlast voor hun woongebouw. In een zogeheten herstelbesluit van februari dit jaar heeft de gemeente de Raad van State er alsnog van kunnen overtuigen dat de bewoners niet voor overlast hoeven te vrezen. Vlak bij het Fort kunnen 23 auto’s staan. Bezoekers kunnen verder parkeren aan de Reenweg en bij het Dongemond College. De gemeente is bereid om indien nodig het parkeerverbod op te heffen dat aan een kant van de Reenweg geldt. Volgens de omwonenden rekent de gemeente zich echter te rijk en zijn veel van de genoemde parkeerplaatsen niet beschikbaar.

Het bestemmingsplan Fort Lunette maakt het mogelijk om het voor miljoenen gerestaureerde Fort recreatief te gebruiken. Er komt horeca en bezoekers kunnen vanaf het fort de Biesbosch in varen. In 2017 behandelt de Raad van State een procedure tegen dit bestemmingsplan. Huurder Bama B.V. wil de zaak in 2017 openen.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
623 stemmen