Volledig scherm
© Jan van Zuilen

Raad van State fluit Roosendaal terug, Bergen op Zoom is aan zet bij uitbreiding Biomoer

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL - Niet Roosendaal, maar Bergen op Zoom is aan zet bij het uiteindelijke besluit over het al jaren voortslepende uitbreidingsplan van mestvergister Biomoer, precies op de gemeentegrens van Roosendaal en Bergen op Zoom.

Met die uitspraak van de Raad van State is Roosendaal opnieuw teruggefloten. Eind 2015 oordeelde ook de bestuursrechter in Den Bosch dat de provinciale vergunning aan Biomoer niet op de juiste wijze was verstrekt.

De provincie had niet Roosendaal, maar juist Bergen op Zoom om goedkeuring moeten vragen voor de bouw van een vierde silo op Bergs grondgebied, aldus de Bossche rechter. Roosendaal tekende daartegen beroep aan bij de Raad van State omdat het adres van Biomoer op Roosendaals grondgebied ligt. Maar de Raad van State bevestigde deze week het Bossche oordeel en maakt daarmee korte metten met het standpunt van Roosendaal.

De gemeente Bergen op Zoom is daar blij mee, liet woordvoerster Nausikaä van den Merkenhof donderdag weten. "De provincie is nu als vergunningverleenster weer aan zet. Maar het is duidelijk dat ze in elk geval niet om Bergen op Zoom heen kan." Dat de provincie en Roosendaal dat wel probeerden, leidde tot steeds meer (politiek) verzet in Bergen op Zoom. De Bergenaren waren er klaar mee dat Roosendalers 'baas wilden spelen' over Bergs grondgebied.

Lees veel meer hierover vrijdag in BN DeStem.

Volledig scherm

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen