Volledig scherm
Een luchtfoto van bedrijvenpark Borchwerf II met onder meer de vestiging van McDonalds. © Robert van den Berge/het fotoburo

Raad Roosendaal wil het wel weer proberen met Bergen op Zoom

ROOSENDAAL - Het enthousiasme spat er niet van af, maar de Roosendaalse raadsfracties zijn best klaar voor een nieuwe fase in de knipperlichtrelatie met buurgemeente Bergen op Zoom. Het besef dat ze allebei baat kunnen hebben bij samenwerking op het terrein van bijvoorbeeld economie en werkgelegenheid, wordt breed gedragen.

Maar van de tot nu toe geproduceerde stukken worden ze nog niet echt opgewonden. "Nogal tam en weinig ambitieus", zei Michael Yap van de PvdA over de reactie van het college van B en W op het voorstel van de werkgroep Netwerkstad. "Als wij met raadsleden in Bergen op Zoom praten, hebben wij daar toch een ander gevoel bij."

Dat geldt dan weer niet voor Arwen van Gestel van de VLP die eigenlijk helemaal niks ziet in samenwerkingsplannen. "Er gebeurt al jaren niks en in dit stuk van de werkgroep staat ook niks nieuws", zei hij tijdens de vergadering over het onderwerp. "Het delen van kennis spreekt ons aan, maar als raden met elkaar praten, worden het theekransjes die nergens over gaan. We hadden moeten praten over Biomoer, over de meldkamer, over Doel, over de koopzondagen die Bergen op Zoom recent op eigen houtje weer heeft veranderd."

Volgens Cor Gabriëls van de werkgroep is het nog te vroeg om over het 'wat' van de Netwerkstad te praten. "We zitten echt nog in de fase van hoe gaanwe met elkaar praten en wie doen dat? Pas daarna gaan we het over de onderwerpen hebben."

poll

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
779 stemmen