Volledig scherm

Raad Oudenbosch: 'overschot van 1,6 miljoen moet terug naar de zorg'

OUDENBOSCH - Met een positief saldo van bijna 2,7 miljoen euro op de jaarrekening van 2015 kan Halderberge tevreden zijn. Minder enthousiast is de gemeenteraad over het feit dat circa 1,6 miljoen euro daarvan is binnengekomen dankzij bezuinigingen op de WMO, de Participatiewet en de jeugdzorg.

De zorggelden blijken voor meer complicaties te zorgen: de nieuwe accountant BDO heeft nog geen goedkeuringsverklaring voor de jaarrekening kunnen afgeven. Volgens wethouder Peter Bons (Lokaal Halderberge, Financiën) speelt dit in meer gemeenten en liggen de problemen vooral bij de Sociale Verzekeringsbank, die persoonsgebonden budgetten moet controleren.
Vooral de VVD is uitgesproken over wat het college met het overschot van 1,6 miljoen euro moet doen. Fractieleider Thomas Melisse pleit onder andere voor nader onderzoek naar de kwaliteit en kwantiteit van de huishoudelijke hulp. En hij benadrukt dat de VVD de 1,6 miljoen euro terug wil laten vloeien naar de zorg. „We moeten een signaal afgeven aan onze inwoners dat dit zorggeld is. Het geld moet worden gestort in een speciaal reservepotje, om de zorg in de toekomst te verfraaien en te innoveren.”

Lees meer in BN DeStem van woensdag 22 juni.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen