Volledig scherm
© Peter van Trijen/het fotoburo

Raad neemt tijd om toekomst Korenaere in Bergen op Zoom te onderzoeken

BERGEN OP ZOOM - Een weloverwogen besluit over de toekomst van wijkcentrum De Korenaere aan de Korenmarkt is belangrijker dan de kosten van uitstel van de sluiting. En daarom trekt de gemeenteraad tijd uit om onderzoek te doen naar het openhouden van De Korenaere. Er komt een zogeheten quick-scan. Want er is nu te veel onduidelijk.

In afwachting van de uitkomsten daarvan, kan wat die gemeenteraad betreft De Korenaere langer openblijven dan 1 januari 2017. Want dat is tot nu toe de officiële datum van sluiting. „Zonder meer sluiten nu zou te kort door de bocht zijn”, aldus Evert Weys (GBWP) gisteren tijdens de raadsvergadering.
Maar de gemeenteraad wil tegelijk verder kijken dan alleen De Korenaere. De raad wil ook de overige wijkhuizen tegen het licht houden, wil de gevolgen zien van het openhouden van De Korenaere voor de geprivatiseerde wijkcentrum De Moerkens en de Plaat en wil garanties voor het personeel van de Stichting Verenigde Wijkcentra. Want deze organisatie wordt per 1 januari opgedoekt en het personeel dreigt op straat te komen staan. „Zo gaat polderen in de politiek”, vatte Chris Moerkerken (D66) de uitkomst van het debat rond het wijkhuis samen.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
605 stemmen