Volledig scherm
© stock.xchng

Raad maakt weg vrij voor Buitenplaats Bergen op Zoom, maar laakt communicatie gemeente

BERGEN OP ZOOM - Minder overnachtingen per jaar, een kleiner hoofdgebouw, minder hoge lichtmasten en streng toezicht van de gemeente Bergen op Zoom.

Onder die voorwaarden wil de Bergse gemeenteraad wel meewerken aan de plannen voor een recreatiepark op de voomalige camping Heidepol, aan de Zoomvlietweg.

Het plan van ondernemer John van Engelen om op Heidepol onder de noemer Buitenplaats Bergen op Zoom een recreatiepark te beginnen, stuit op veel verzet bij de omwonenden. Zij vinden de plannen te grootschalig voor die locatie, het zou overlast veroorzaken. Door veel cijfers naar beneden bij te stellen, denkt de gemeenteraad die kou uit de lucht te halen en de buurtbewoners voldoende tegemoet te komen.

Zo mogen er jaarlijks niet maximaal 180.000 overnachtingen plaatsvinden, maar maximaal 153.300. Daarnaast wordt de hoogte van het hoofdgebouw teruggeschroefd van 10 meter naar 8 meter. Ook moet het gebouw 1.000 vierkante meter oppervlakte inleveren, zodat er maximaal 2.000 vierkante meter overblijft.

Maar het ging het vooral over de communicatie door de gemeente met de omwonenden over het plan, of vooral het gebrek daaraan. De raad verwijt de gemeente veel te laat met de omwonenden te zijn gaan praten, waardoor er veel onzekerheid ontstond en het plan terug naar de tekentafel moest.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van zaterdag.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen