Volledig scherm
© Lars Smook

PvdA: reguleer thuisteelt van wiet in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Maak in Bergen op Zoom thuisteelt van cannabis mogelijk voor mensen die het om gezondheidsredenen en met doktersvoorschrift gebruiken. Dat pleidooi houdt de lokale PvdA-fractie.

In een brief aan het college vraagt de PvdA zich af of de burgemeester wil onderzoeken of het Tilburgse beleid ook in de gemeente Bergen op Zoom uitvoerbaar is. De Tilburgse burgemeester Peter Noordanus maakte deze week bekend dat hij binnen zijn gemeente gereguleerde teelt van cannabis voor medicinaal gebruik gaat toestaan. Het besluit om in Tilburg thuisteelt onder voorwaarden toe te staan, is gekomen na overleg met politiek, justitie, politie en met patiëntenorganisaties.

"De Bergse PvdA is al jarenlang voorstander van gereguleerde teelt en het 'decriminaliseren' van wietteelt. Als er in Bergen op Zoom een onderzoek komt, zou het mooi zijn als er ook overleg is met patiëntenorganisaties, hulpinstanties en belangenverenigingen", aldus raadslid Han Verbeem.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Corso's en carnavalsoptochten zouden meer subsidie moeten krijgen dan het Concertgebouw

Corso's en carnavalsoptochten zouden meer subsidie moeten krijgen dan het Concertgebouw

  • Eens (60%)
  • Oneens (40%)
450 stemmen