Volledig scherm
© Thinkstock

Putte gaat opvang kinderen verruimen

PUTTE - Om de jaarlijkse uitstroom van kinderen naar Belgische scholen een halt toe te roepen, gaat basisschool Op Dreef in Putte de uren van buitenschoolse opvang verruimen. Dat zegt Stephane Cépèro, bestuursvoorzitter van scholenkoepel Lowys Porquin waartoe Op Dreef behoort.

Telde de Putse school aan de Hogebergdreef op 1 oktober nog 149 leerlingen, in het nieuwe schooljaar zijn dat er nog maar krap honderd.

Ouders in Putte sturen hun kinderen al jaren naar Belgische scholen over de grens. Meerdere factoren liggen hieraan ten grondslag. In het grensdorp Putte wonen relatief veel Belgen, omdat er een groot aanbod is aan voordelige starterswoningen die net over de grens ontbreken. Zij laten de Nederlandse basisschool onder andere links liggen omdat de buitenschoolse opvang in het buurland beter is geregeld. Cépèro: "Daar kunnen kinderen al vanaf hun tweede jaar terecht. Dat vinden ouders een groot voordeel. Wij zijn daarom hard bezig om maatregelen te nemen onze kinderopvang te verruimen, niet alleen in Putte maar ook op de andere scholen."

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen