Volledig scherm
Kelly Versteeg heeft zojuist het beslissende punt binnengehaald en wint de wedstrijd tegen Vanda Lukacs. © Vandepunt filmproducties

Putse Kelly Versteeg door naar halve finale Breda Future

TENNIS - Kelly Versteeg zit bij de laatste vier van het 10.000 dollar-toernooi Breda Future. De 21-jarige Putse versloeg vrijdag de Hongaarse Vanda Lukacs met 7-6, 7-5.

Na haar monsterpartij van een dag eerder tegen Demi Dijkman (6-7, 6-4, 6-4), klonk Versteeg nog behoorlijk pessimistisch. Dat ze zoveel moeite had met de 17-jarige speelster zonder WTA-ranking, wekte weinig vertrouwen voor haar kwartfinale tegen Lukacs, de nummer 475 van de wereld. Versteeg, zelf nummer 536 van de wereld, herpakte zich echter tegen Lukacs en speelde een van haar betere partijen sinds lange tijd.

"Dit is hoe het hoort", vertelde ze direct na afloop van de partij. "Hierop heb ik getraind en nu komt dat er voor het eerst ook in een wedstrijd uit. Leuk dat ik naar de halve finales ga op een toernooi dat zo dicht bij huis is."

Versteeg speelde agressief en aanvallend tegen de Hongaarse. De eerste set begon ze direct met een break, waarna Lukacs bij een 2-1-stand terugbrak. Vervolgens behielden beiden hun opslag, waarna een tiebreak uitkomst moest bieden. Versteeg trok die met 7-3 uiteindelijk gemakkelijk naar zich toe. De tweede set begon moeizamer voor de Putse, die direct een break achterkwam. Ze herpakte zich echter en kwam van 0-2 achter 4-2 voor dankzij twee breaks. Lukacs kwam echter terug tot 4-4 nadat zij het opslagspel van Versteeg wist te pakken. Bij een 5-4-stand en op de opslag van Lukacs, kreeg Versteeg haar eerste matchpoints. Tot driemaal toe wist Lukacs echter terug te komen en uiteindelijk pakte ze zelfs de game, 5-5. Versteeg behield vervolgens haar opslag en kreeg bij 6-5 haar vierde matchpoint, waarbij ze nu eens niet zelf voor de aanval koos, maar het initiatief aan Lukacs liet. De Hongaarse sloeg de bal in het net, waardoor Versteeg haar vuist balde en mocht juichen, de halve finales waren bereikt.

Lees zaterdag 25 juni meer in BN DeStem.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen