Volledig scherm
© Vincent Krijtenburg

Putse brandweerman Jan van Laar neemt afscheid met Koninklijke Onderscheiding

PUTTE – Brandweerman Jan van Laar heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn inzet bij de Putse brandweer. De teamleider van post Putte neemt na 31 jaar afscheid van de brandweer.

Van Laar ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Steven Adriaansen tijdens zijn afscheidsreceptie waarbij collega's, vrienden en familie aanwezig waren.

Kans

Van de 31 jaar dat hij bij de brandweer werkte was hij 24 jaar vrijwilliger bij de brandweer in Putte. "We weten allemaal dat als je meer dan twintig jaar bij de brandweer marcheert, je kans maakt op zo'n onderscheiding. Maar op het moment dat ik 'm kreeg was er toch even een stil moment. Het was ook een dubbel gevoel, het is een feest en tegelijk neem je afscheid", reageert Van Laar na afloop van de receptie.

Andere baan

De Puttenaar wist naar eigen zeggen al jaren dat hij zou stoppen bij de brandweer als hij 55 jaar is. "Nu ik ook nog een andere baan heb die niet te combineren is met het werk bij de brandweer is dit ook echt het moment om ermee te stoppen."

Vertrouwen

De brandweer van Putte staat vanaf nu onder leiding van beroepsbrandweerman Rob Minnebach. Van Laar heeft alle vertrouwen in hem. "Hij heeft dagelijks te maken met het brandweerwerk. Hij is zeker van toegevoegde waarde voor de post Putte."

Volledig scherm
© Vincent Krijtenburg

Live Voetbal

home logo NederlandNED
EINDE
2-1
JapanJPN
away logo

Poll

Maarten van der Weijden moet een standbeeld krijgen

Maarten van der Weijden moet een standbeeld krijgen

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
548 stemmen