Volledig scherm
© Ramon Mangold / Pix4Profs

Pussy Lounge minder hard dan festival Ploegendienst

BREDA - Het dancefestival Pussy Lounge beleefde zaterdag zijn eerste editie in Breepark tussen Bavel en Dorst. De geluidsoverlast in de regio leek mee te vallen, zo leerde een rondje langs bewoners rond het festivalterrein.

De dancebeats klonken het hardst bij de Tervoortseweg op zo'n vierhonderd meter afstand van het festivalterrein. "Bij het vorige festival Ploegendienst was het veel harder", volgens bewoner Dré van Opdorp. "Toen moest ik de televisie een stuk harder zetten om alles te kunnen verstaan. Nu is het minder hard, omdat ze het podium gedraaid hebben, maar die bassen hoor je goed. Het is wel jammer, want in dit gebied was het altijd heerlijk rustig."

In Bavel waren ook de bassen goed hoorbaar aan het Wikkeveld en de Lange Bunder. Of het volume boven de norm kwam van 103 decibel is op dit moment nog niet bekend. In Dorst valt het op het gehoor enorm mee. Net als in Breda was het festival goed hoorbaar, maar echt hard klonkt het niet.

Bert Duijndam van de Dorpsraad in Bavel maakte zaterdagavond ook nog een rondje om het festivalterrein. Duijndam: "Ik ga rond 23.00 uur alle meetpunten van de Omgevingsdienst langs om de meetresultaten te bekijken."

Volledig scherm

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
562 stemmen