Volledig scherm
Street view Google Maps van het pand, waar in 2009 De Big Ben nog in zat

Publieke verkoop dreigt voor voormalige 'Blits' op Markt Roosendaal

ROOSENDAAL - Vanwege een belastingschuld bereidt de Belastingdienst een openbare verkoop op 28 september voor van het grand café van Sjors en Sonja Bruysters aan de Markt in Roosendaal. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Financiën.

Op de deur van het in Roosendaal bekende stadscafé hangt een aankondiging van gerechtsdeurwaarder Ad van Dalen.

Waar het echtpaar Bruysters, dat boven het café woont, zich momenteel bevindt, is onbekend. Het pand is al dagenlang donker en dicht. Het paar is telefonisch niet bereikbaar.

In mei dit jaar werd het café omgedoopt van 'Blits' in 'Eten en Drinken bij Sofie'. Sjors en Sonja Bruysters zochten in de afgelopen paar jaar naar creatieve mogelijkheden om de publieksaantrekkelijkheid van het stadscafé te vergroten. Zij deden ook mee aan de proef in Roosendaal om horeca en retail te mixen.

De Roosendaalse fotograaf Aad Meijer dreigt gedupeerd te raken door de plotselinge sluiting. Hij heeft een ruimte op de eerste verdieping van het café in gebruik als opleidingsruimte en fotostudio. "Mijn spullen zitten nu achter slot en grendel. Ik kan er niet bij."

Meijer heeft een advocaat in de arm genomen. Hij heeft begrepen dat de fiscus eerder dit jaar al een beslaglijst opstelde. In het laatste contact tussen Meijer en de Bruysters, meldde het echtpaar dat de zaak een paar dagen dicht zou gaan wegens 'familieomstandigheden'. Daarna werd het stil. Los van de mogelijke gevolgen voor hem zelf, spreekt Meijer van een 'drama'.

"Het zijn hele vriendelijke mensen."

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen