Volledig scherm
Breda Live.

Publiek geniet massaal van topartiesten op Breda Live

BREDA - Het was weer een groot feest op het Chasséveld in Breda zaterdag. De achtste editie van Breda Live trok ruim 18.000 bezoekers. De aanwezigen genoten van optredens van onder meer Kensington, Frans Bauer en Typhoon. DJ Fedde Le Grand sloot het festival af. 

Met een welkomspraatje van Frank Lammers ging Breda Live zaterdagmiddag om half vier van start. Sunday Sun draaide de eerste bezoekers warm.

Bløf
Bløf wist zelfs het publiek buiten het festivalterrein te bereiken. Petra Sins (56) uit Made zoekt tijdens de set juist even wat afstand op van het podium. ,,Ik vind het geluid hier beter", zegt ze.

De eerste van de drie verrassingsacts op het jupilerpodium heeft dan al gespeeld. Belle Perez viel goed in de smaak bij het publiek.   Het mooie weer maakte dorstig, waardoor er lange rijen ontstonden bij de muntenverkoop. En later was het ook aanschuiven voor het bestellen van een frietje.   Frans Bauer
De lange wachtrijen zorgden voor een aantal klachten. Toch kon dat de pret lang niet drukken. Zeker niet toen Frans Bauer als laaste verrassingsact het podium beklom: ,,Ik wil handjes zien, ik wil Brabanders zijn. Waar zijn die brabo's?" Wanneer Frans Bauer de vraag stelt, kun je er donder op zeggen dat het gewenste respons er komt.    Het publiek genoot zienderogen. "Geweldig programma dit jaar, elke band was super. Frans Bauer zwaaide zelfs naar ons" zegt een groepje dames uit Rijen en Zundert.   Avond Nadat Typhoon zijn eigenzinnige en veelgeprezen nummers ten gehore bracht was het de beurt aan Kensington. De populaire band, die kort geleden nog een videoclip opnam in de Bredase koepelgevangenis, liet het publiek rocken toen de avond viel.   Met flinke dancebeats sloot Fedde le Grand het festival af. Ruim twee uur lang draaide de DJ, wat het publiek erg kon waarderen.
   

Volledig scherm
Breda Live.
Volledig scherm
Etenstijd tijden Breda Live.
Volledig scherm
Het publiek genoot van de achtste editie van Breda Live. © Ramon Mangold/ Pix4Profs
Volledig scherm
Kensington op Breda Live.
Volledig scherm
Typhoon op Breda Live.
Volledig scherm
Deze Belg had zijn auto geparkeerd in de garage vóór de opbouw van het festival. Mensen van de organisatie helpen hem door de weg vrij te maken. © Martijn Schraven
Volledig scherm
"Geweldig programma dit jaar, elke band was super. Frans Bauer zwaaide zelfs naar ons". Vier dames uit Rijen en Zundert hebben een top dag."
Volledig scherm
Breda Live.
Volledig scherm
Na de rijen bij de muntjes volgt een rij bij de friet. Ondanks de gezellige sfeer hadden die volgens Eveline Bosman (32, uit Tilburg ) wel wat korter mogen zijn.
Volledig scherm
Tweede act op het podium tegenover the mainstage: 2 brothers on the 4th floor.
Volledig scherm
Sunday sun trapt af nadat Frank Lammers het snel vollopende festivalterrein welkom heeft geheten. © Martijn Schraven
Volledig scherm
De eerste bezoekers lopen rond 15.00 uur het Chasséveld op. © Martijn Schraven
Volledig scherm
Frans Bauer is de derde verrassingsact op Breda Live.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
203 stemmen