Volledig scherm
Antoinette van der Heijden (links), arts van het hospice, met José Aardema, één van de maaksters van de keramieken vlinders voor het hospice. © Gerard van Offeren / Pix4Profs

Psychiatrische patiënten maken vlinders van keramiek in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een groep vlinders van keramiek siert sinds donderdag de tuin van hospice De Markies. De vlinders zijn gemaakt door cliënten van een psychiatrische zorginstelling. In het hospice aan de Kardinaal de Jonglaan verblijven doorgaans zes mensen die niet lang meer te leven hebben.

Het kleinschalige hospice van zorgverlener tanteLouise is huiselijk ingericht. In de tuin staan sinds deze zomer tientallen vlinder-kunstwerken.

De kleurrijke kunstwerken zijn gemaakt in pottenbakkerij Den Aarden Kruik, een arbeidsproject van GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB). "Afgelopen Kerstmis maakten we voor alle bewoners vlinders. Dat werd zo goed ontvangen, dat we deze zomer ook vlinders in de tuin hebben gezet", zegt Wim Hogewoning, projectleider van GGZ WNB.

De kunstwerken variëren van een geschilderde bol tot vlindervormige schaal. José Aardema maakte in de pottenbakkerij van GGZ WNB een rotsformatie met vlinders. "Het is prachtig dat ik hieraan mag meewerken, omdat dit van grote betekenis is voor veel mensen", zegt Aardema.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
530 stemmen