Volledig scherm
© Thinkstock

'Provincie moet zorgen dat Aviolanda Woensdrecht een testlocatie voor drones blijft'

WOENSDRECHT - Het verbod dat Aviolanda Woensdrecht boven het hoofd hangt om testlocatie voor drones te worden, krijgt aandacht op provinciaal niveau.

VVD-Statenlid Hubert Koevoets gaat de kwestie aan de kaak te stellen bij het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. "Ik stel voor dat het college een leidende rol neemt om dit probleem op te lossen."

Aanleiding was een artikel in deze krant waarin staat dat een nieuwe wet wel eens een grote streep zou kunnen zetten door de reeds vergevorderde plannen van Aviolanda Woensdrecht om particuliere bedrijven grotere drones te laten testen en te demonstreren. Sinds begin deze maand, 1 juli, is dat alleen toegestaan bij het NLR de Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Amsterdam.

Koevoets is er niet blij mee. "Wij willen van West-Brabant en Woensdrecht Aviolanda in het bijzonder een hotspot op het gebied van innovatie in de luchtvaart maken. Dan kunnen we dit soort beperkingen niet hebben."

Koevoets wil van het college onder meer weten of het van de situatie afweet en of het er iets aan wil doen. Hij hoopt van wel: "Brabant zet juist in op innovatie."

Hij heeft ook al contact gezocht met Tweede Kamerlid Michiel van Veen. "Met hem zal ik zodra hij terug is van vakantie ook in Den Haag aan de bel trekken."

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen