Volledig scherm
Kinderen luisteren geboeid naar de uitleg over de moskee in Roosendaal. © Marcel Otterspeer/pPix4profs

Provincie heeft geen goed woord over voor PVV-vragen over moskeebezoek Roosendaal

DEN BOSCH - Onbehoorlijk, ongepast en bovendien in strijd met de Grondwet. Het provinciebestuur van Brabant heeft geen goed woord over voor de vragen die de PVV-fractie in Provinciale Staten begin september heeft gesteld over het bezoek dat een groep kinderen tijdens een sportweek heeft gebracht aan een moskee in Roosendaal 

De organisatie van de sportweek, en dus ook het bezoek aan het islamitische godshuis, was georganiseerd door Sportservice Noord-Brabant. Voor de PVV-fractie was dit bezoek reden om in een brief aan Gedeputeerde Staten te spreken van een 'mallotig incident'. De fractie vroeg zich af: 'Waarom laat het provinciebestuur toe dat kinderen worden geïndoctrineerd met onderwerping aan de kwaadaardige ideologie van de islam?' De toonzetting van de brief is bij Gedeputeerde Staten volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

Volgens Gedeputeerde Staten is het standpunt van de PVV niet alleen 'onbehoorlijk, ongepast en in hoge mate suggestief', het is ook in strijd met artikel 1 van de Grondwet.

Daarin staat dat niemand vanwege zijn godsdienst mag worden gediscrimineerd. PVV-fractiechef Alexander van Hattem spreekt van 'minachting van de volksvertegenwoordiging', terwijl hij de verwijzing naar artikel 1 van de Grondwet omschrijft als 'zeer ongepast: "Zeker in de wetenschap dat een moskee een aparte ingang heeft voor vrouwen. Dat is duidelijk discriminatie op basis van geslacht."

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen