Volledig scherm
Een vrachtwagen en een personenauto waren tegen elkaar gebotst bij Ulvenhout. © Tom van der Put/MaRicMedia

Provincialeweg door Chaam wordt veiliger

CHAAM - Nog voor 1 november komt er een zogeheten middengeleider op het kruispunt Geersbroekseweg en de provincialeweg N639 in Chaam. Deze moet ervoor zorgen dat fietsers in twee etappes kunnen oversteken en het doorgaande verkeer de snelheid mindert.

Dat hebben de provincie en de gemeente Alphen-Chaam bekend gemaakt. Het is de uitkomst van een overleg tussen gedeputeerde Christophe van der Maat, wethouders Ad Van de Heijning en Bert van Dijk en vertegenwoordigers van de dorpsraad van Chaam.

Inwoners van Chaam ervaren al jaren overlast van het doorgaande verkeer door de kern. Met name het vrachtverkeer is sinds de invoering van tol in België fors toegenomen. "Het is een probleem dat al decennia speelt", zegt Pieter Geerts. "De tolheffing is nu de druppel. Het vrachtverkeer moet uit de kern worden geweerd."

Geerts is tevreden met de uitkomst van het gesprek. "Het is goed dat er op het gevaarlijke kruispunt bij de Geersdijkseweg, waar enkele jaren geleden een meisje verongelukte, nu maatregelen komen. Dat is de route van veel schoolgaande kinderen. Door de middengeleider kunnen auto's elkaar op dat punt niet inhalen, fietsers kunnen in etappes oversteken en het kruispunt wordt overzichtelijker. We hebben een goed gesprek gehad met de gemeente en de provincie. Ze erkennen het probleem en ik heb er vertrouwen in dat er een oplossing komt."

Er komt een onderzoek naar de toekomst van de N639. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het verlagen van de snelheid van 80 naar 60 kilometer per uur en een weginrichting die daarbij past. Dit jaar moet het onderzoek klaar zijn. In 2017 of 2018 neemt de provincie de volledige weg op de schop, inclusief de verlichting, oversteekplaatsen en fietspaden. De uitkomsten van het onderzoek worden hier in  meegenomen.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
900 stemmen