Volledig scherm
Proef Lokaal in Roosendaal Foto Cobine van der Louw

Proef Lokaal, van zoete inval naar een zoet bedrijfje

ROOSENDAAL - Tuincentrum De Landerije aan de Rucphensebaan in Roosendaal heeft sinds kort de lunchroom Proef Lokaal, lekkers uit de buurt. Deze horecazaak heeft alleen maar huisgemaakte producten, bereid met ingrediënten uit de regio. Eigenaars Roos Zonneveld (49) en Liek Giesberts (46) hebben daarmee hun droom waargemaakt.

"We zijn al lang bevriend. Het is altijd een zoete inval. Onze gedeelde passie is bakken en koken. Gezellig hele dagen doorbrengen in de keuken. Toen we allebei onze baan verloren in 2014 zijn we gaan denken om een eigen zaak te beginnen. Iets te gaan doen met onze hobby", legt Roos uit.

"Mariëlle van Overveld, eigenaresse van Boer, winkel van het land aan de Rucphensebaan gaf ons een plaatsje in haar winkel voor een maandelijks proeverijtje. Hier konden de klanten van Boer kennismaken met ons. Dit liep goed en zo konden we beginnen met een netwerk op te bouwen", aldus Liek. "In datzelfde jaar hebben we de opleiding Cateringbedrijf en de cursussen HACCP en SVH behaald.

"Toen vorig jaar hier het nieuwe tuincentrum werd geopend, hebben we de eigenaar, Hendrik-Jan Verheijen, een brief gestuurd met de vraag of wij onze zaak in zijn pand mochten beginnen. Hij was direct enthousiast en vanaf 3 februari hebben we hier onze eigen toko", vertelt Liek.

Het concept is dat de dames alles zelf inkopen bij lokale ondernemers. Zo komt het varkensvlees van varkensboerderij Beekdal uit Nispen, de wijn van Winebizz aan de Raadhuisstraat en de koffie is Van den Biggelaar.

Proef Lokaal, Rucphensebaan 77 in Tuincentrum De Landerije in Roosendaal

Openingstijden: Woensdag tot zaterdag van 10.00-17.00 en zondag van 12.00-17.00

Meer info: proef-lokaal.nu

Volledig scherm
Proef Lokaal in Roosendaal Foto Cobine van der Louw
Volledig scherm
Proef Lokaal in Roosendaal Foto Cobine van der Louw
Volledig scherm
Roos Zonneveld en Liek Giesberts van Proef Lokaal. foto Gerard van Offeren / pix4profs
Volledig scherm
Proef Lokaal in Roosendaal Foto Cobine van der Louw
  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen