Volledig scherm
Prins Mienus XIII © Casper van Aggelen / Pix4Profs

Prins Mienus XIII van Oosterhout treedt na 5 dagen al terug

OOSTERHOUT - Prins Mienus XIII, in het dagelijkse leven bekend onder de naam Jeffrey Ramstijn, treedt terug als prins carnaval van Oosterhout. Dat heeft hij woensdagavond kenbaar gemaakt aan de Oosterhoutse Carnavals Stichting De Smulnarren.

Vorige week werd Ramstijn nog met veel bombarie aan het grote publiek als nieuwe prins bekend gemaakt tijdens het 11-11-bal, maar nog geen week later treedt hij al terug. "Ik dacht dat carnaval vooral een feest van gezelligheid was, maar afgelopen week heb er alles behalve dat aan beleefd", reageert Ramstijn. "Ik ben nieuw in de carnavalswereld van Oosterhout, dat klopt. Ik moet ook nog veel leren over de tradities, maar ik had nooit verwacht dat de Oosterhoutse carnavalsvierders zoveel negativiteit over me zouden uitstrooien. Er zijn de afgelopen dagen zoveel roddels de wereld in geholpen, ook over mijn persoonlijke leven, dat ik pas voor de eer. Ik kies voor mezelf en mijn familie."

Al direct na de prinspresentatie kreeg Ramstijn via sociale media een berg negativiteit over zich heen. Er werden onder andere berichten gepost dat hij aan de drugs zou zitten, met illegale Polen zou werken en een caféverbod zou hebben. "Volledig uit de lucht gegrepen", zegt Ramstijn. "Al die roddels kan ik allemaal tackelen, maar de vraag is of ik dat wil."

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
780 stemmen