Volledig scherm
Apotheker Louis van de Reek met twee van 7 assistenten, midden Esther Hartsink, rechts Christel Heijnen. © Edwin Wiekens

Princenhage heeft weer een apotheek

BREDA - Het heeft wat meer voeten in de aarde gehad dan Louis van de Reek bijna een jaar geleden dacht. Maar de apotheek aan de Van Spaandonkstraat in Princenhage is weer open, zij het onder een iets andere naam.

In april 2015 werd Apotheek Princenhage op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gesloten, nadat herhaald misstanden in de bedrijfsvoering geconstateerd waren.

Nadat de bedrijfsvoerder, apotheker Ruud van Loon kort daarop failliet ging, meldde Van de Reek zich als geïnteresseerde bij de curator.

In juli kwam hij tot een akkoord met de bewindvoerder en de inspectie, waarna hij liet weten dat hij september de zaak zou kunnen openen.

Nu, negen maanden later is de apotheek twee weken geleden stilletjes geopend, en melden de eerste klanten zich aan de balie van 'De Haagse Apotheek'.

Tot opluchting van enkele duizenden Princenhagenaren die voor hun medicamenten en aanverwante artikelen een dik  jaar een ommelands tripje moesten maken.

Lees meer in BN De Stem van donderdag 23 juni 2016

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
873 stemmen