Volledig scherm
Jos Slaats van Gebri in de locatie waar de Praxis komt © Chris van Klinken/Pix4Profs

Praxis verkast in oktober naar nieuwbouw in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het is een imposant gezicht, een lege ruimte van zo'n 4.000 vierkante meter. En dat is slechts een deel van de nieuwbouw naast het parkeerterrein bij De Zeeland.

Tussen het winkelcomplex en de nieuwe bioscoop is in zes maanden tijd een enorm L-vormig gebouw verrezen. De hal haaks op de Markiezaatsweg, wordt gevuld door de Praxis. Die verhuist van de meubelboulevard aan de Van Konijnenburgweg naar de nieuwbouw.

"Half oktober moet de winkel hier draaien", zegt Jos Slaats, topman bij projectontwikkelaar Gebri en eigenaar van de nieuwbouw. Aan het uiteinde van de hal is alvast de fundering gestort voor een kleinere winkel, die voorlopig nog niet gebouwd wordt. "Dat komt nog wel. Eerst maken we dit af." Hij geniet zichtbaar als ie door de enorme hal stapt. "Zeg 'es, wat vind je ervan? Mooi, hé?" Bijzonder volgens Slaats is de vorm van de grootste ruimte. Die loopt scheef, waardoor de loods naarmate je verder loopt, breder wordt. "Zo proberen we het toch een karakteristiek uiterlijk te geven. De Zeeland had zoiets niet nodig, dat heeft van zichzelf smoel genoeg."

In het andere deel van de L-vormige nieuwbouw, in een iets kleinere ruimte die parallel loopt aan de Markiezaatsweg, is ruimte voor nog eens twee winkels. Een naam is al redelijk concreet: Big Bazar. Wie die ruimte met de prijsvechter (nu nog aan het Gouvernementsplein) gaat delen, is nog onbekend.

Wat ook nog niet zeker is, is wie er zijn intrek neemt in het huidige pand van Praxis. "Maar het moet iets zijn dat wel op een meubelboulevard thuishoort", vindt Slaats. Maanden geleden ging het gerucht dat de MediaMarkt interesse had in die locatie. De zaak én Slaats zelf ontkrachtten dat. Mocht de ruimte niet in een keer gevuld komen dan is het volgens Slaats ook goed mogelijk om de winkel te splitsen, zodat er ruimte is voor twee of zelfs drie kleinere ondernemingen.

Los daarvan is Gebri ook in De Zeeland zelf nog volop bezig. op de bovenste etage van de voormalige suikerfabriek wordt hard gewerkt aan een nieuw restaurant: De Watertuin. Dat is een all inclusive restaurant met verschillende keukens onder één dak. De Watertuin heeft vestigingen in Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam en Hendrik-Ido-Ambacht. In Bergen op Zoom moeten er zo'n 380 zitplaatsen komen. De Watertuin opent in september.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen