Volledig scherm
Binnenstad van Bergen op Zoom Archieffoto Rob Zorn

Praat mee tijdens debat over de binnenstad

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Het grote binnenstadsdebat wordt dinsdagavond gehouden in zaal Parrotia in Roosendaal. Zes tafelgasten gaan in debat over aanpak van de leegstand, koopzondagen en nog veel meer. We stellen de gasten aan u voor. 

Zes gasten gaan vanavond onder leiding van BN DeStem-journalist Franka van der Rijt met elkaar in discussie over de binnensteden.

Aan de debattafel zitten wethouder Cees Lok uit Roosendaal, zijn Bergse collega Patrick van der Velden, Jean-Pierre Stander (voorzitter van de Bergse ondernemersvereniging Sterck), Leon Videler (ondernemer met winkels in zowel Bergen als Roosendaal), Samantha van Rooij (binnenstadsdirectie Roosendaal) en Jeroen Verwolf namens Wereldhave (de verhuurder van winkelcentrum de Roselaar).

Wethouders Lok en Van der Velden hebben de binnenstad in hun portefeuille. Beide bestuurders hebben met de zegen van de raad een visie ontwikkeld voor de aanpak van de binnenstad en zullen vertellen waar ze nu staan en wat er nog moet gebeuren. Leon Videler heeft kledingwinkels in zowel Bergen op Zoom als Roosendaal en kan als geen ander vertellen hoe het is om als retailer in beide plaatsen, inclusief Rosada, actief te zijn. In het kielzog van Cees Lok is daar Samantha van Rooij die samen met haar partner Rob de Jong de Roosendaalse binnenstadsdirectie vormt en als opdracht heeft het centrum duurzaam en gezond te maken. Hoe doet ze dat? Jean-Pierre Stander vertegenwoordigt heel wat Bergse ondernemers en deze ondernemer weet als voorzitter van ondernemersvereniging Sterck precies wat er speelt onder zijn leden. Jeroen Verwolf, manager bij de grote winkelverhuurder Wereldhave, legt uit hoe je ook in barre tijden een overdekt winkelcentrum als de Roselaar draaiend kunt houden. Waarom lukt dat niet bij de Biggelaar en de Passage?

Voldoende gespreksstof dus voor een interessante bijeenkomst. BN DeStem en bibliotheek VANnU nodigen iedereen uit om vanavond vanaf 19.30 uur naar de Huiskamer van Roosendaal aan de Markt 54 te komen waar de koffie klaar staat. Om 20.00 uur begint het debat in zaal Parrotia. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en duurt maximaal twee uur. 

Volledig scherm
Luchtfoto Markt, met het Oude Raadhuis en de St.Jan. Archieffoto: Ramon Mangold

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
567 stemmen