Volledig scherm
Alle gelukkige winnaars van de Postcodeloterij straatprijs in Wouwse Plantage

Postcodeloterijwinnaar Wouwse Plantage: 'Ik dacht dat ik flauw ging vallen!'

WOUWSE PLANTAGE - Alleen maar blije mensen in Wouwse Plantage. Donderdag werd daar 2,5 miljoen euro verdeeld onder postcode 4725. "Ik dacht dat ik flauw ging vallen toen Gaston voor de deur stond", zei Helma, een van de gelukkige winnaars.

Onder de negen winnaars die op postcode 4725 AD meespelen wordt 1,25 miljoen euro verdeeld, de helft van 2,5 miljoen. De andere helft gaat naar alle overige deelnemers waarvan de postcode begint met 4725. Aangezien heel Wouwse Plantage onder postcodegebied 4725 valt, delen alle inwoners die met dit lotnummer meespelen de prijs.

De winnaars van de straatprijs werden twee dagen van tevoren gebeld met de mededeling dat ze iets gewonnen hadden dat niet door de brievenbus past. Of ze de donderdagmiddag vrij wilden houden zodat ze de verrassing persoonlijk in ontvangst konden nemen. Daar werd gehoor aan gegeven en de reacties waren overweldigend.

Slecht geslapen
Adri, de eerste winnaar bij wie werd aangebeld, mocht meteen de grootste cheque in ontvangst nemen. Daar stond maar liefst 267.857 euro op. "Ik had geen idee wat me te wachten stond", zegthij verrast.

"Na het telefoontje heb ik twee nachten slecht geslapen van de spanning, maar mijn vrouw is er heel koel onder. Zij is gewoon gaan werken vandaag."

De banen worden voorlopig nog niet opgezegd. "Mijn vrouw en ik hebben van tevoren besloten dat we sowieso blijven werken. Ongeacht de hoogte van het bedrag."

Twee huizen verderop mochten Natascha en Jack ook een cheque van 267.857 euro in ontvangst nemen. Ook zij wisten van tevoren niet dat het bedrag zo hoog zou uitvallen. "Je weet natuurlijk dat ze niet voor een 1000 euro naar je toe komen," zegt Natascha. "Maar ik stond wel te kijken toen er nog drie cijfers na de stip kwamen."

Ze maakt alvast een wensenlijstje. "Een nieuwe auto voor onze zoon, een tablet voor m'n moeder en misschien nog een verbouwing aan het huis," zegt ze enthousiast.

Beeldbuis vervangen
Waar de een al aan het wensenlijstje begonnen is, stond de ander er perplex bij. Bianca en Gert-Jan hebben nog geen idee wat ze met hun prijs van 89.285 euro gaan doen. "We moeten het eerst maar eens laten bezinken", zegt Bianca. "Ik denk dat we het eerst opzij zetten zodat we over een paar jaar een lange reis met de kinderen kunnen maken."

Datzelfde geldt voor de buren Emma en Ton. Ze zijn zichtbaar ontdaan door Gastons bezoek. De tranen staan nog in Tons ogen terwijl hij de cheque van 89.285 euro vast heeft. "Het enige wat ik kan bedenken is om een nieuwe tv te kopen," zegt hij. "Dan kunnen we eindelijk die ouderwetse beeldbuis vervangen."

Helma is al even ontdaan door het bezoek van de tv-presentator. "Ik dacht dat ik flauw ging vallen toen ik Gaston voor de deur zag," zegt ze blij verrast. Maar gelukkig staat ze nog rechtop. Wat ze als eerste gaat doen? "Mijn man bellen! Die weet nog van helemaal niks."

De laatste winnaar bij wie werd aangebeld is Judith. Na alle commotie voelde ze het al wel aankomen, maar dat maakte de verrassing niet minder groot. Ook zij mocht een cheque van 89.285 euro in ontvangst nemen. "Mijn dag kan niet meer stuk!"

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
124 stemmen