Volledig scherm
Annemarieke van Peppen fotografeert Joke Withagen. Ze zet mensen niet alleen op de foto, ze vraagt hun ook wat hen beweegt. foto Willem Jongeneelen

Portretten van bekende en minder bekende Bergenaren voor het laatste te zien

BERGEN OP ZOOM - Kunstenares Annemarieke van Peppen sluit vrijdagavond haar project Beweeg me in Het Markiezenhof af. Dan zijn de vele honderden fotoportretten van bekende en minder bekende Bergenaren voor het laatst samen te bewonderen. „De geportretteerde personen zijn allemaal uitgenodigd. Zij die hun portret nog niet ontvingen, zullen dat die avond uitgereikt krijgen. Onder hen die het portret als profielfoto op Facebook plaatsten wordt een grote afdruk verloot”, zegt Peppen.

Beweeg me is de overkoepelende naam van een aantal community-art-projecten. Die naam blijkt goed gekozen. Voor ze aan de slag gaat vraagt Van Peppen zich altijd af wat mensen beweegt. Voor de expositie in een van de tuinzalen van Het Markiezenhof legde ze mensen vast tijdens een beweging. Daarnaast zijn er de foto’s te zien die ze het afgelopen half jaar maakte voor een ander project onder dezelfde naam. In de periode dat ze als ‘artist in residence’ in het museum en de dependance in wijk Fort/ Zeekant actief was, portretteerde ze op historische wijze vele honderden mensen met een persoonlijk voorwerp dat hen raakt of beweegt. Samen verschaffen die de stad een prachtig document en tijdsbeeld.

Afscheid expositie Beweeg me: 3 juni, van 19.30 tot 20.00 uur in Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8 in Bergen op Zoom.

Poll

Ook al was de wedstrijd zaterdag moeizaam, dit Oranje kan ver komen op het EK.

Ook al was de wedstrijd zaterdag moeizaam, dit Oranje kan ver komen op het EK.

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
1112 stemmen