Volledig scherm
De sfeer tijdens de popquiz voor het goede doel was ontspannen. Er werd geproost, gelachen en heel vaak 'o jaaaa' geroepen wanneer de goede antwoorden op de quizvragen door de quizmaster werden voorgelezen. © Peter van Trijen/het fotoburo

Popquiz in Willemstad levert twee mille op voor Jasper (5) met zeer zeldzame stofwisselingsziekte

WILLEMSTAD - Zo’n zestig muziekliefhebbers deden gisteravond mee aan de popquiz Quiz’M in bar/eetcafé El Miguel aan de Voorstraat in Willemstad. Na een buffet en een drankje zat de sfeer er meteen goed in. Quizmaker en presentator Sebbas Smits zei omkoopbaar te zijn mits er extra werd gedoneerd aan de Jasper Valentijn Stichting. Aan het eind van de avond bleek er 2150 euro opgehaald te zijn voor de stichting.

De vijfjarige Jasper Valentijn Veenman uit Willemstad lijdt aan de ziekte van Seitelberger, een zeer zeldzame stofwisselingsziekte. Vader Raymond Veenman, een van de initiatiefnemers van de quiz en fervent muziekliefhebber, wilde met deze eenmalige editie van Quiz’M in Willemstad geld inzamelen voor onderzoek naar medicijnen voor de nog niet behandelbare ziekte van zijn zoon.
De meeste quiz-gangers kwamen uit Willemstad en kennen het drama van de familie Veenman persoonlijk. Toch was de sfeer super ontspannen. Er werd geproost, gelachen en heel vaak ‘o jaaaa’ geroepen wanneer de goede antwoorden op de quizvragen door de quizmaster werden voorgelezen.
Tussen de twee rondes door konden de deelnemers voor 5 euro een lootje kopen voor de loterij, gevuld met prijzen uit de winkels van lokale ondernemers, kaarten voor concerten in Gebouw-T, werk van houtkunstenaar Matthijs van Iepenburg en een rondleiding bij de NOS inclusief het bijwonen van een tv-uitzending. Deze prijs was beschikbaar gesteld door bekende Willemstadter Gert van ’t Hof, presentator van Studio Sport.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Zolang we allemaal ver weg op vakantie gaan, moeten we niet zeuren over de luchtvaart.

Zolang we allemaal ver weg op vakantie gaan, moeten we niet zeuren over de luchtvaart.

  • Eens (100%)
  • Oneens (0%)
4 stemmen

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3046 stemmen