Volledig scherm
Jett Rebel tijdens een repetitie in Gebouw-T. Hij blijft het Bergse poppodium trouw en zingt op het feest ter gelegenheid van het eerste lustrum. © Willem Jongeneelen

Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom kampt met een fors tekort

BERGEN OP ZOOM - Ondanks dat Gebouw-T draait als een tierelier, kampt de Bergse popzaal met een jaarlijks tekort van 150.000 euro.

Het college van B en W is bereid de helpende hand toe te steken en de jaarlijkse subsidie op te krikken van 226.000 naar 376.000 euro.

Wethouder Arjan van der Weegen (GBWP) ziet geen andere mogelijkheden om het structurele gat in de begroting te dichten. "Er is onderzoek verricht naar hoe het poppodium draait. Daaruit blijkt dat het aan alle culturele, maatschappelijke en economische doelstellingen voldoet. Alleen bedrijfsmatig staat Gebouw-T er niet goed voor. Dat is te wijten aan diverse aannames bij de start in 2011 die anders zijn uitgepakt dan gedacht", aldus de wethouder. Zo is de pot geld die het podium van de gemeente meekreeg om tegenvallers op te vangen, vier ton, inmiddels leeg. "Als we nu niets doen, dan moet het podium dicht."

Lees dinsdag meer in BN DeStem.

Poll

Ik steun de stikstofmaatregelen van het kabinet; ze zijn simpelweg nodig.

Ik steun de stikstofmaatregelen van het kabinet; ze zijn simpelweg nodig.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
1025 stemmen