Volledig scherm
Versmarkt (Streekbeleving) in de Biggelaar. © Edmund Messerschmidt - het fotoburo

'Pop-up winkels helpen binnenstad Roosendaal niet vooruit'

ROOSENDAAL - Het zit eigenaar Willem Losecaat van winkelcomplex De Biggelaar niet mee. De volledig vernieuwde koffiebar annex lunchroom die sinds februari werd gerund door een nieuwe exploitant, is alweer gesloten. De winkelinvulling van de bovenverdieping van De Biggelaar komt ondanks een flinke verbouwing en facelift door Losecaat evenmin van de grond.

"Je kunt tot in de hemel blíjven verbouwen, maar als er geen ondernemers zijn, wordt het lastig", aldus vastgoedbelegger Losecaat die in 2013 aan de slag ging met de renovatie.

De sluiting van de lunchroom is een gevolg van ziekte van de exploitant, zegt Losecaat. Hij zoekt een nieuwe ondernemer, maar die staan niet in rijen voor de deur. Het probleem is volgens hem veel breder dan De Biggelaar. "Je ziet het ook in de Passage, Nieuwe Markt en Raadhuisstraat. Alleen de Roselaar is goed gevuld, zij het vooral met ketenbedrijven."

Losecaat zegt benaderd te zijn door de binnenstadsorganisatie met de vraag of hij winkelruimte in De Biggelaar wil verhuren aan popup-ondernemers. "Een A-locatie verhuren voor 350 euro in de maand. Dat is de huurprijs van een garagebox! Alsof dat de binnenstad op langere termijn verder helpt. Het is een schijnoplossing. Dan wacht ik liever op het moment dat andere ondernemers zich aandienen." 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen